Общо 1 790 000 лв. са били дарените на партии

...
 Общо 1 790 000 лв. са били дарените на партии
Коментари Харесай

338 дарители са дали близо 1,8 млн. лв. на партиите на последните избори

 Общо 1 790 000 лева са били дарените на партии средства на последните избори на 2 октомври 2022 година към всички участници. Общо донорите са били 338. Такъв доклад направи пред бюджетната комисия ръководителят Цветан Цветков, който беше поканен на чуване по отношение на проблема Nexo.

Конкретно за „ Демократична България “ донорите са 32, общият размер на даренията е 211 000 лева

Шефът на Сметна палата изясни, че и по време на предизборната акция имената на донорите на „ Спаси София " могат да се схванат, като това се отнася за която и да е партия или за който и да е участник в изборите.

Сметната палата прави инспекции на размера на даренията, дадени от физически лица на политически партии, а няма механизми да проверява кой каква служба заема и чий чиновник е, акцентира

Цветков.

Nexo не е българска компания, а е записана в Конфедерация Швейцария, като по този метод Национална агенция за приходите няма по какъв начин да направи проверка на въпросната компания, съобщи шефа на Национална агенция за приходите Борис Михайлов.

Сметната палата е открила 68 несъответствия в приходите на донорите на партиите. При изборите през април и юли 2021 година са открити 11 несъответствия, а при вота през ноември те са достигнали до 57.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР